maandag 19 augustus 2013

Eerste dagje op UCT

Het eerste weekend hier in Kaapstad is echt voorbij gevlogen. Het enige wat Sanne en ik gedaan hebben was schoonmaken en op en neer naar de winkel rijden voor schoonmaak spullen en eten. Dit hebben we natuurlijk wel in stijl gedaan met onze chico. Wat ons wel is opgevallen is dat de helft van de mensen een volkswagen chico rijden, en het grootste gedeelte ook nog een witte. Dus het is wachten tot de dag dat we onze auto kwijt zijn. Na ons harde werk zien de badkamer en de keuken er wel heel netjes uit. Beetje jammer was wel dat alles wat we aanraakte kapot ging. Lijstje; handdoekenrek, douchekop, shotglas, koffiekan, fornuis/ oven. Vandaar dat we vaak op en neer naar de winkel moesten rijden. Tijdens de schoonmaak in de keuken vonden we al opvallende zwarte korreltjes en we waren bang voor het ergste, en ja hoor dag twee vonden we in een van de laatste kastjes nog een huisgenoot. Gelukkig was hij al dood en konden we dus gelijk door met werken. Zondag avond waren we eindelijk klaar en konden we nog even ontspannen voordat het werk hier in Zuid-Afrika voor ons echt kon beginnen.

Huisgenootje
Vandaag zijn we namelijk voor het eerst naar de University of Cape Town gereden. Dat alleen was al een heel avontuur voor mij. Aangezien onze auto vanaf 70 km/h al begint te trillen en te brommen, en het verkeer hier dodelijk is voor elke nieuweling hier. Maar ik heb geen taxibusjes, mensen, auto's of brommers raak gereden dus de eerste dag naar het centrum van Kaapstad is al geslaagd. Op de universiteit hebben we te horen gekregen wat onze projecten gaan worden. Eerst gaan ze kijken hoe labvaardig we zijn, en het eerste halfjaar hebben ze een klein project voor ons in gedachte. Hierbij wordt gekeken op genetisch gebied, waardoor sommige mensen doof worden door de behandelingen aan kanker hier in Zuid-Afrika. En daarnaast willen ze ons ook al laten beginnen aan het afstudeerproject. Het eerste half jaar mogen we dan gedeeltelijke dagen werken aan een databank. En onze afstudeerstage zal het onderwerp hebben; genetische afwijkingen in het DNA waardoor karaktereigenschappen als agressiviteit ontstaan. Maar meer over onze projecten zullen we deze week nog wel te horen krijgen. We hebben in ieder geval vandaag al heel veel mensen leren kennen waarmee we zullen gaan samen werken. Iedereen is hier heel vriendelijk en vele zijn ook nog studenten en dus even jong als ons.

En vanavond krijgen we de eerste huisgenoot erbij. We hebben ook al gehoord dat de tweede jongen aanstaande woensdag komt, dus dan wordt het hier gelukkig wat drukker in ons huisje. Deze dagen hebben we ook voor het eerst een mooi zicht gehad op de tafelberg. En de University of Cape Town ligt zelfs bijna aan de voet van de berg.

Eerste zicht op de tafelberg


Tafelberg vanaf UCT

4 opmerkingen:

  1. Klinkt echt heel interessant allemaal Mo! :D Succes deze week :) Liefs Mirella

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig dames!! En wat een super gaaf project zeg! Heel veel plezier en succes!! Kay

    BeantwoordenVerwijderen
  3. klinkt heel veelbelovend!! succes Monique!! groetjes Wilma..mama van Esther Aarts uit Oudenbosch.

    BeantwoordenVerwijderen