maandag 17 maart 2014

Last weeks of summer

De afgelopen weken zijn echt voorbij gevlogen. Deze keer is het lastig voor me om te herinneren wat ik ook al weer allemaal heb gedaan. Het zal dan ook niet helemaal in de juiste volgorde zijn, maar toch weer even een berichtje om iedereen op de hoogte te houden. In Nederland is het natuurlijk carnaval geweest, mooiste feestje van het jaar. En gelukkig zit het hier in Kaapstad ook vol met Nederlanders, dus hebben Sanne en ik ook nog een avondje mee gefeest als rasechte springbok rugby fan en politie. Een collegaatje van ons stelde voor om een dansvoorstelling van haar en andere artiesten te gaan zien in het Artscape theater. We wiste het nog niet, maar dit theater blijkt maar een paar straten verderop te zitten, en het is een hele mooie locatie waar verschillende soorten shows te zien zijn. Een paar weken geleden zijn we nog een keer naar het Artscape geweest, alleen deze keer voor de musical The Sound of Music. Dit was mijn eerste keer dat ik naar een musical ging, maar man man man wat mooi! Hier hebben we dan ook weer een heel mooi avondje gehad met de bekende klassiekertjes.

Nu we niet meer zo’n groot huis hebben, zoeken we vermaak voornamelijk in Greenpoint en Waterfront. Dit hield dus een aantal bioscoop bezoekjes, winkelen, terrasjes en heel veel lekker eten in! We zijn ook nog een keertje naar het Greenpoint park geweest. Ik snap niet dat het ons niet eerder is opgevallen, want het ligt vlak bij, maar achter het stadion is dus een heel groot park met allerlei sportvelden en ook een wandel gedeelte. Hier hebben we een middagje gerelaxed toen we stage even beu waren (a) Het lang geplande concert van Eminem hebben we ondertussen ook al gehad. Het begon al aan het einde van de middag met een dj, de ‘geweldige’ Jack Parow, en nog een of andere rare dikke vent die niet kon zingen maar het publiek flink wist te vermaken. Wat me wel verbaasde is dat het de hele tijd heel rustig was, het stadion leek maar niet vol te stromen. Maar toen Eminem dan eindelijk begon was het echt een geweldig feestje! Geen pauzes, geen geouwehoer, gewoon een geweldig concert.

Met stage gaat het ook allemaal nog goed. We zijn onze primers al aan het testen, alleen kunnen we geen gels runnen omdat de materialen op zijn. Dit is dus wel even een tegenvaller want we moeten hele dagen op stage aanwezig zijn en we kunnen niet veel doen. Sascha heeft ons nog wel twee keer meegenomen naar de rechtbank. Anders als ik in Nederland al had gezien waren dit echte moordzaken. Het rechtssysteem zit hier net iets anders in elkaar en het lijkt ook allemaal iets minder serieus. Eerst waren we naar de rechtbank van Wynberg geweest, dit stelde echt niet veel voor. Maar een paar weken later gingen we naar High Court in het centrum en dit was wel een mooie ervaring. De zaak heeft een diepe indruk op me gemaakt en liet ook wel weer duidelijk zien waarom de rechtbank hier zwaar nodig is.


Afgelopen weekend was het dan tijd dat wij Sascha eens ergens mee naar toe namen. En eindelijk heb ik weer wat spannends van m’n lijstje af mogen strepen, namelijk skydiven! Alleen al het rondje in het vliegtuig was iets heel moois. Ik had nog nooit in zo’n klein vliegtuigje gezeten en het uitzicht over zee, en in de verte Kaapstad was geweldig. Daarna mochten Sascha en ik dan eindelijk echt springen. Dit ging allemaal heel snel voor mijn gevoel. De vrije val gaf echt een heerlijk gevoel en best wel een kick en vanaf het moment dat de parachute open ging werd het een hele mooie afdaling naar beneden. Ik heb dan ook zwaar genoten van het uitzicht na de woorden van mijn springmaatje; Welcome to the sky!