maandag 10 februari 2014

Hello Greenpoint!

Sinds een paar dagen zijn Sanne en ik eindelijk verhuist naar onze nieuwe kamer. Eerst hebben we een paar dagen in een eenpersoonskamer gezeten, maar gelukkig hebben we nu weer genoeg ruimte. De nieuwe kamer is wel groot, en heeft een balkon met een mooi uitzicht. Maar er zitten ook twee minpuntjes aan. Het eerste is dat er maar een bed is, ik slaap nu dus op de grond op een matras, maar dat is eigenlijk heel goed te doen. Het tweede punt is iets problematischer. We hebben namelijk onze ‘badkamer’ in dezelfde kamer. Oftewel, vanuit mijn matrasje kijk ik rechtstreeks op de wc, en Sanne slaapt tegenover de douche. Hier moeten we dus nog even wat op gaan verzinnen, aangezien dat ons iets te ver ging. Maar voor nu gebruiken we gewoon de gezamenlijk badkamer op de gang. Verder wonen er bijna alleen maar vrouwen in ons huis (stuk of 14 nu) en drie jongens. We hebben al paar keer met ze samen gegeten en het bevalt ons goed. Sowieso hoeven we nu minder ver naar stage te rijden en Greenpoint is echt een hele mooie buurt om in te wonen. Tot zo ver ons nieuwe kamertje. Op stage zijn we begonnen aan ons afstudeerproject. En ondanks wat tegenslag met het aanvragen van ethics voor het project gaat het goed. De primers zijn al ontworpen dus nu alleen nog even laten checken en dan kunnen we aan het echte labwerk beginnen.

Verder hebben we ons zelf best rustig gehouden de afgelopen weken. Halverwege januari zijn we naar Robbeneiland geweest. Hier hebben we eerst een bustour over het eiland gehad waarbij onze gids van alles vertelde over de mensen die er wonen nu, en waar alle gebouwen voor dienen. En daarbij kregen we alle informatie over Robbeneiland toen het nog als gevangenis diende. Na de tour op het eiland zelf zijn we de steng bewaakte gevangenis ingegaan en hebben daar nog een rondleiding gekregen. Deze was van een oud-gevangene, en de man kon ons dus heel veel vertellen over hoe het gevangenis leven er uit zag een aantal jaren geleden. Hij had in dezelfde tijd als Mandela in de gevangenis gezeten en wist daar dus ook nog veel over te vertellen. We hebben ook de oude cel van Mandela zelf kunnen zien, en verder nog wat slaapzalen en douches. Na de hele rondtour zijn we weer terug gegaan naar het vaste land met de ferry waarbij je echt een mooi uitzicht had op Kaapstad.

 


In de weken daarna hebben we voornamelijk afscheidsdiners gehad, en nu zijn bijna al onze oude huisgenootjes terug naar Nederland. We zijn ook nog een middagje samen met Egle naar Blue rock geweest voor een feestje. En vanaf februari hebben we de meeste tijd in Waterfront doorgebracht omdat dat nu vlak bij ons nieuwe huisje ligt, dat wordt dus shoppen! Afgelopen weekend ben ik naar Butterfly World gegaan. Een grote kas waar ze (natuurlijk) vlinders hadden, maar ook leguanen, hagedissen, hele rare konijn/kangoeroe beesten, kleine aapjes, heel veel vogels, spinnen en vissen hadden. Daar heb ik dan ook weer van allerlei dieren kunnen zien. Het was maar heel klein, maar wat wel leuk was aan het parkje was dat alles los door elkaar heen liep. En nu zit ik me een beetje op stage te vervelen. Na afgelopen deadlines is het nu vrij rustig op stage. We moeten wel genoeg doen maar het blijkt onmogelijk om even snel een afspraak met mensen hier in te plannen, dus grote delen van de dag zitten Sanne en ik nu maar series te kijken om ons te vermaken. Voor de komende weken heb ik nog in de planning staan om te gaan skydiven, en ook een helikopter rondje is te spraken gekomen maar dat moet allemaal nog geboekt worden.



 

 

 

 



Veel liefs vanuit Kaapstad!

Ps: mijn nieuwe adres:

9 Upper Hillside Terrace
Greenpoint 8051
Cape Town, South Africa